Linzben

Arról olvashattok majd itt, hogy mi történik velem, miket eszek, iszok, kivel,mikor hova járok bulizni, mi történik a suliban meg hasonlók...:)

Naptár

június 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Utolsó kommentek

  • Terianyu: Szia Édes Virikém ! Egyre nagyobb kedvvel olvasom az élménybeszámolóidat.Csupán csak azért mert a ... (2008.12.02. 22:20) Télies 7vége
  • adri.: Hát Virusunk, köszönjük szépen a kedves vendéglátást, az idegenvezetést, azt hogy a betonút helyet... (2008.12.01. 21:36) Kedves Besuch aus Sopron :)
  • Bana Peti (törölt): Hát nem tudok betelni az alsó képpel, nagyon cuki:)) Milyen kis magas tanárnénik vagyunk..:PP :) (2008.11.20. 15:51) Csárdás, Petinálam, Tanítás
  • Tollas: Drága Viri! Most olvasgattam a blogodat,(egyszer még a kezdetekkor beleolvastam,de azóta) és meg ... (2008.11.12. 00:37) Gutschein,gulyás, futás,kifutó :)
  • Tesód: Vircsi, választékban nincs gond nálad. :) Dumád az van! :) pusz (2008.11.06. 15:52) Bewegung
  • Utolsó 20

Címem

4020 Linz, Kaisergasse 33, dr. Karl- Grünner Haus, 413 szoba

Salzburg

2008.10.13. 15:48 | viraginlinz | Szólj hozzá!

10.12: Már régóta tervezgettük, h elmegyünk Salzburgba, de még idáig nem jött össze. Ez alkalommal viszont igen! :) először úgy volt, hogy a török lányok, meg mindenki jön, így még csoportos kedvezményt is kaptunk volna, de talán jobb is, hogy nem jöttek. Túl sokan lettünk volna.

Előző este mindent megbeszéltünk, így reggel 9.20 kor már indult is a vonatunk. Előtte azonban megvettük a Vorteilskartet- amivel 50% kedvezmény jár,de ez is pénzbe kerül persze, 20 euro volt. Így már reggel sikerült 30 eurot elköltenem,mert a jegy 10 euro volt. Volt még nálam 20, amit be kellett osztani. De mi a lányokkal olyan rafinálak voltunk, hogy tudtuk, hogy Wolfgag (a fiú a szintünkön) Salzburgi és aznap este hazmegy. Hát egyből felajánlottuk a társaságunkat neki a hazafele úton :) persze beleegyezett. Így 20 euroja maradt mindenkinek elkölteni...ami akármennyire is spóroltunk,elfogyott.

Amikor indultunk iszonyat hideg, és ködös volt. Csak reménykedtünk, hogy majd ott jobb idő lesz. hát ahogy a képen látható, nagyon szép,meleg időnk volt- szerencsénkre! annyira, hogy rövidujjú pólóban mászkáltunk. Amikor megérkeztünk kb 1 órás vonatozás után, egyből kerestünk egy információs háziót és felszerelkeztünk mindennel. (térkép, prospektusok...) Elindultunk hát a városba és nem győztünk ámulni, bámulni mindent! annyira szép volt, sütött a nap,szép nagy hegyek, a folyóban kacsák... szóval tényleg le a kalappal a város előtt.

A városnak mindene Mozart, és ez  képen is látható Mozart- bolt,minden sarkon megtalálható. Szerencsémre Janat is érdekelte a Mozart múzeum,így rá tudtuk venni Carot,h menjünk be. Persze itt is fizetni kellett, meg mindenhol. 6 euro volt a belépő. Kaptunk ilyen kis walkitalkit (nem tudom,h hogy kell írni) és azon mondtak mindent, közben ment sok ismert zene Mozartól. Nekem a múzeum nagyon bejött, jó de lehet, h csak mert én nagyon szeretem Mozartot. Hát a többiek örültek, amikor a kijáratnál voltunk :) Innen elmentünk kávé-sütizni. Ott felhívta Wolfgang Carot, hogy fél 8kor találkozzunk és ajánlott 1-2 helyt,ahova menjünk. Mivel rengeteg időnk volt, volt szerencsénk majdnem mindent megnézni. Bánatomra kb. 100 hegyet meg kellett mászni. A végén már nagyon lázadtam, és szerencsémre a lányok is lefáradtak és nem indultunk neki több hegynek. Persze gyönyörű volt a kilátás, és rendgetek képet csináltunk. ( képen épp egy iszonyat meredek hegy felénél járhattunk). Nagyon kiakadtunk, amikor a várhoz felmásztunk (eleve siklóval szerettünk volna menni,de 10 euro volt!) és fent a várnál közölték,h 7 euro a belépő. Jól elszídtuk őket, h nem igaz,h ezt lennt nem tudták volna kiírni,h fent is fizetni kell. Komolyan, tök olyan mint Budapest. Ott is még a Halászbástyán is kell fizetni... Később megéheztünk, és végre ettünk Dönert! már egész héten ezt akartam enni,de ők "nem esznek ilyet",persze így hogy kevés volt a pénzünk nagyon ízlett nekik! :) Persze ezután muszáj volt vennünk egy kis desszertet, és mivel csorgott a nyálunk egy Mozart golyóért, mivel minden sarkon lehetett kapni, vettünk mi is. :) Még ezután is volt sok időnk, így kibuszoztunk Schloss Hellbrunhoz, mert ott állítólag van ilyen szökőkút játék. Ki is mentünk, de természetesen ezért is kellett volna fizetni, így csak a perkban sétálgattunk, és sok idióta képet csináltunk!:)

Itt a parkban valami 7végi családi piknik összjövetel lehetett, mert tele volt gyerekekkel és kutyákkal...Mi ledöglöttünk a fűre, mivel már nem éreztük a lábainkat, és őket néztük. Jól elvoltunk! :) Amikor elment a nap, elindultunk vissza a városba. Ott már nagyon rottyon volt mindenki, és még mindig volt másfél óránk, így kerestünk egy cuki kis Kneipe-t, és vettünk magunknak egy jól megérdemelt sört! lassan végül,de eljött a fél 8 és találkoztunk Wolfganggal. szegénnyel nem sokat beszéltünk, mert hulla fáradtak voltunk, és mindannyian egy kicsit elaludtunk a kocsiban... Néha-néha ha jó szám volt, azért énekeltünk.:)

A bejegyzés trackback címe:

https://viraginlinz.blog.hu/api/trackback/id/tr64711685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: kirándulás
süti beállítások módosítása