Linzben

Arról olvashattok majd itt, hogy mi történik velem, miket eszek, iszok, kivel,mikor hova járok bulizni, mi történik a suliban meg hasonlók...:)

Naptár

június 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Utolsó kommentek

  • Terianyu: Szia Édes Virikém ! Egyre nagyobb kedvvel olvasom az élménybeszámolóidat.Csupán csak azért mert a ... (2008.12.02. 22:20) Télies 7vége
  • adri.: Hát Virusunk, köszönjük szépen a kedves vendéglátást, az idegenvezetést, azt hogy a betonút helyet... (2008.12.01. 21:36) Kedves Besuch aus Sopron :)
  • Bana Peti (törölt): Hát nem tudok betelni az alsó képpel, nagyon cuki:)) Milyen kis magas tanárnénik vagyunk..:PP :) (2008.11.20. 15:51) Csárdás, Petinálam, Tanítás
  • Tollas: Drága Viri! Most olvasgattam a blogodat,(egyszer még a kezdetekkor beleolvastam,de azóta) és meg ... (2008.11.12. 00:37) Gutschein,gulyás, futás,kifutó :)
  • Tesód: Vircsi, választékban nincs gond nálad. :) Dumád az van! :) pusz (2008.11.06. 15:52) Bewegung
  • Utolsó 20

Címem

4020 Linz, Kaisergasse 33, dr. Karl- Grünner Haus, 413 szoba

Elkezdődött a suli

2008.10.01. 15:10 | viraginlinz | 1 komment

 

09.30: Ma voltam először órákon. Hát nagyon vicces volt. Itt aztán tényleg csak úgy a semmiért lehet krediteket szerezni. Az óra neve Musik und Bewegung- a koordinátotom azt mondta,h lustig lesz, de hogy ennyire!! :):) Az óra első része arról szólt, hogy táncoltunk valami szerb és egy másik táncot, nagyon primitív lépésekkel (hozzáteszem,h valakinek még ezek sem mentek :)) meg ritmusokat „mondtunk”, pl. tam,tam, meg dun,dun…és ez így együtt jól hangzott…na ezt most így nehéz elképzelni,de nekem tetszett! Az volt a legviccesebb,h itt voltak fiúk is, és ők is mindent csináltak, sőt rendesen jobban élvezték mint mi lányok! Simán megfogták egymás kezét a körtáncnál, és nem nyavajogtak semmiért, hanem kimondottan élvezték. Na ez tartot 2 órán keresztük és utána jött a Bewegung-része az órának. Ezt egy nő tartotta- ja az előzőt egy 45-ös pasi- és ez is nagyon vicces volt. Mondjuk az első órán csak beszélgetés volt, de azt mondták,h előző szemeszterben táncoltak,mint pl Foxtrott és latin táncok. Na ennek én nagyon megörültem. Kiváncsi vagyok,h mi lesz a következő órán! Nekünk az lesz a feladatunk a félév során,h egy typisch táncot betanítsunk az országunkból. Szóval várom az ötleteket mindnekitől! :)  Ja és azt azért hozzá kell tennem,h ez a két tanár olyan durva osztrák akcentussal beszélt, h kb minden 4-5 szót csíptem el és így próbáltam összerakni,h miről is beszélnek. Janaval néha összenéztünk,h mi van??? Azt még a végén hozzáteszem,h ezért a táncikálásért 4 kreditet fogunk kapni!!!! Durva, mi? A vizsga meg abból áll majd,h tudjunk táncikálni.

Mivel az óra hamarabb véget ért,mint kellett volna, Janaval nagyon megörültünk! Mielőtt hazamentünk el kellett menni az erasmusos irodába, mert megmondták,h hogy lesz a gyakorlatunk. Én jövő 7től megyek első osztályba,majd decembertől negyedikbe. Ja és tanítanom is kell majd! Vicces lesz…:)

Amikor hazaértünk jól bekajáltunk,majd lementünk a portás-mindenes nénihez,mert nem jelentkeztünk még be, és befizettük a kolidíjat. Hát igencsak megcsappant a pénzem,mert kb 300eurót kellett befizetnem a fél hónap szeptembert és az októbert. Innen elmentünk a Rathausra, mert még nem volt kész az Aktiv-Pass-unk, amivel csak 10 euro a havibérlet; meghát beírták a nagykönyvbe,h ott lakunk majd 4 hónapot. Innen hazafelé megnéztünk egy két üzletet, mert terveztük,h majd szerdán csinálunk egy kis shopping napot.-bár ez nálam nehézkes, mert kb 170 euróm maradt erre a hónapra, mivel nem tudom,h mikor küldik meg az ösztöndíjamat.

Mikor hazaértünk Caro nagy örömmel fogadott minket, h este lesz vmi erasmusos összejövötel. Hát elmentünk, de jó nagy szar volt. Valami focimeccs volt és azt nézte mindenki, a Kepler egyetem pincéjében. Mi biliárdoztunk egyet és ittunk egy Stiegl-t. (ami nagyon jó osztrák sör!) majd elkezdtün unni magunk és Janaval hazajöttünk. Caro jól elvolt ott az angolul beszélőkkel…:) Mi még kicsit sétéltunk a belvárosban, de elkezdett esni az eső, így hamar elment a kedvünk. Amúgy nagyon jó társra találtam a Janaban,mert ő is nagyon szeret enni, és ő is mindig elhatározza,h fogyózik, és hazafelé úgy ettünk volna egy dönert,v valamit, de legyőztük az éhségünket és nagy büszkén mentünk haza, de persze éhesen! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://viraginlinz.blog.hu/api/trackback/id/tr41690808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kishugi 2008.10.01. 16:08:51

Szia Virág!

Látom jól érzed magad. Bulizz sokat, és tanulj sokat. :D
A tánchoz a csárdást lehetne megtanítani. Mindenki azt ismeri "magyar tánc"-ként.

Ezt nézd meg:
agi-endi.freeblog.hu/
Majd még rakom hozzá a többi képet is, ha lesz időm.

Üdv: Lilla
Címkék: suli
süti beállítások módosítása